30.05.2007

Behçet Aysan Şiir Ödülü

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bu yıl 13’üncüsü verilecek “Behçet Aysan Şiir Ödülü” için başvuruların başladığını ve 15 Eylül 2007 tarihinde sona ereceğini açıkladı.
TTB Merkez Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “TTB, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak’ta yitirdiğimiz şair Dr. Behçet Aysan ve 36 insanımızın anısına şiir ödülü vermektedir. Türk Tabipleri Birliği Behçet Aysan Şiir Ödülü’nün bu yıl 13’üncüsü verilecektir” denildi.

Açıklamada, ödüle 2006 Ocak ayından itibaren yayınlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir kitap dosyası ile aday olunabileceği belirtilerek, son katılım tarihinin 15 Eylül 2007 olduğu bildirildi.

Ödüle, kişilerin kitap ve dosyalarıyla doğrudan katılabileceği belirtilen açıklamada, yayınlanmış şiir kitaplarının da sivil toplum örgütleri, yayınevleri ve üçüncü kişiler tarafından şairin onayı alınmak koşuluyla önerilebileceği kaydedildi.

Ödüle aday olacak şairlerin, adları, açık adresleri ve kısa yaşam öyküleriyle birlikte 8 adet kitap ya da 8 adet şiir dosyasını, “TTB Merkez Konseyi GMK Bulvarı Şehit Daniş Tunalıgil Sokak No: 2 Kat: 4 06570 Maltepe/Ankara” adresine göndermeleri gerekiyor.

Ödül kazanan yapıt, Kasım ayında açıklanacak.

Hiç yorum yok: