4.06.2007

A B D U L L A H B A Ş T Ü R K
İ Ş Ç İ Ö Y K Ü L E R İ Ö D Ü L Ü
(5. YIL)
GENEL-İŞ ve DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk (1929-1991)anısına, ailesi, Edebiyatçılar Derneği ve Genel-İş'le birlikte bu yılda "İşçi Öyküleri Ödülü" verilecektir.
1) Yarışma, amatör ya da profesyonel tüm öykücülere açıktır. Ödüle;işçiler ve emeğiyle geçinen diğer çalışanlar hakkında yazılmış hertürlü öykü katılabilir.
2) Ödüle aday yapıtlarda, Türkçeyi kullanmadaki başarı, yazınsalduyarlık da aranacaktır. Öyküler daha önce yayımlanmamış olmalıdır.
3) Daha önce bu ödülü kazanmış olanlar, Edebiyatçılar Derneği yönetimorganlarında yer alan üyeler, yarışmaya katılamazlar.
4) Öyküler; çift aralıkla, daktilo ya da bilgisayarla yazılmışolmalıdır.
5) Yarışmaya en çok üç öyküyle aday olunabilir. Öykülerde sayfasınırlaması yoktur. Son başvuru tarihi 9 Kasım 2007'dir.
6) Seçici kurul; Remzi İnanç, Vecihi Timuroğlu, Necati Tosuner, TuncerUçarol, Ahmet Yıldız'dan oluşmaktadır.
7) Ödüller; birinci 1.000 YTL, ikinci 750 YTL, üçüncü 500 YTL'dir.Ödül kazananlar ayrıca GENEL-İŞ'in Ören (Burhaniye)'de bulunan"Abdullah Baştürk Eğitim ve Dinlenme Tesisleri"nde bir haftaağırlanacaktır. Sonuçlar, Abdullah Baştürk'ün ölüm yıldönümü olan 21Aralık 2007 günü açıklanır.
8) GENEL-İŞ; ödül kazanan öykülerle yayımlanmaya değer görülenöyküleri, her birine 100 YTL telif ücreti ödemek üzere, kitap olarakyayımlayabilir. Bu öyküleri, diğer yayın araçlarında da kullanabilir.
9) Ödüle aday yapıtlar; bir başvuru dilekçesi, gerçek ad ve açıkadres, varsa internet adresi, telefon numarası ve altında özgeçmişyazılı olmak üzere, ekinde beş kopya öykü ile birlikte aşağıdakiadrese taahhütlü olarak gönderilecek ya da elden teslim edilecektir:
Edebiyatçılar Derneği (İşçi Öyküleri Yarışması)Sakarya Cad. 32/15, Bahar Apt. Kat 5, Yenişehir - Ankara -
İletişim için: 0312 / 434 46 65 -edebiyat@edebiyatcilardernegi.org.tr- Bilgi için (yarışma, kitaplar, yankılar): www.genel-is.org.tr
10) Ödüle katılan yapıtlar geri verilmez.

Hiç yorum yok: