2.06.2007


NotosÖykü'nün Haziran sayısı genç yazarlar için.

Yazar olabilir miyim?


Genç yazar adaylarına öneriler.

İki aylık edebiyat dergisi NotosÖykü'nün 1 Haziran'da yayımlanacak 4. sayısının kapak konusu bu kez genç yazarlara ayrılmış.

"Yazar olabilir miyim? Genç yazar adaylarına öneriler" başlığıylahazırlanan bölümde, edebiyatçı olmaya karar veren gençleri nelerinbekleyeceği anlatılıyor. Derginin yayın yönetmeni Semih Gümüş'ün yazdığı yazıda, yazarlık serüveninin başlangıcında bir gencinkarşısına çıkabilecek olası sorunlar ve çözüm yollarıdeğerlendiriliyor. İlk ürünlerini çok genç yaşlarda dönemin önemlidergilerinde yayımlayan Selim İleri ve Nedim Gürsel de kendi deneyimlerini ve önerilerini anlatıyor. Dünya edebiyatının aralarındaBorges, Márquez, Llosa gibi yazarların bulunduğu pek çok ünlüyazarından genç yazarlara öğütler de bu bölümün ilgi çekiciyanlarından.

NotosÖykü'nün hazırladığı bölümün alışılmamış yanlarından biri de, ilkkitaplarını yayımlayan yazarların yanı sıra, daha hiç kitabıyayımlanmamış genç yazarların görüşlerine de dergi sayfalarında yerverilmesi.

NotosÖykü'nün bu sayısında Doğan Yarıcı ve Celâl Üster ile yapılansöyleşilerin yanı sıra, "Müziğin içinden geçen edebiyat" konusundaMircan ile Mehmet Güreli'nin yazıları da dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok: