24.10.2007

yaklaşık 30 bin kişi terörü protesto etti



Hatay esnaf odaları birliği tarafından düzenlenen teröre lanet mitingine katılan yaklaşık 30 bin kişi terörü protesto etti.
Hakkari’de gerçekleştirilen hain terör saldırılarını protesto etmek için Antakya Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen mitinge esnaf odaları ile birlikte ilköğretim ve lise öğrencileri, sivil toplum örgütleri, muharip gaziler derneği ve şehit aileleri derneği destek verdi. Kentin farklı noktalarında bir araya gelerek kortejler oluşturan gruplar öğle saatlerinde Cumhuriyet Alanı’nı doldurmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Askere uzanan eller kırılsın” ve “Türk-Kürt kardeştir, Amerika kalleştir” şeklinde sloganlar atan yaklaşık 30 bin kişilik kalabalık, terör örgütünün hain saldırılarını protesto etti.
Cumhuriyet alanında düzenlenen törene vatandaşların yanı sıra Antakya belediye başkanı Mehmet Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı gibi protokolde yer alan isimler de katıldı. Teröre lanet mitinginde Hakkari’de şehit olan 12 askerin isimleri tek tek okunarak, vatandaşlardan “Burada” diye tekmil alındı.
Düzenlenen teröre lanet mitingi sırasında muharip gaziler derneği üyesi bir kişi fenalaşarak baygınlık geçirdi. 112 acil yardım ekipleri tarafından ilk müdahalesi miting alanında yapılan Gazi, daha sonra ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Gazi’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

http://www.antahaber.tr.cx/

Hiç yorum yok: