4.11.2007

Hatay Amatör Sanatçılar Derneği (HASAD)

Arapça tiyatro oyunuyla seyircinin karşısına çıkarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren, bu başarısından sonra üç ayrı ülkede bu oyunu sahneye koyan Hatay Amatör Sanatçılar Derneği (HASAD), sanat çalışmalarına yeni adresinde devam edecek.
Kurtuluş caddesi Döner sokakta, Saklı Ev’in hemen karşısında yer alan tarihi bir Antakya evini kiralayan ve çalışmalarına burada devam edecek olan HASAD başkan ve üyeleri tiyatro sanatçıları, kolları sıvadı, mekanı elden geçirdi ve önceki gün gerçekleştirilen etkinlikle yeni binalarının resmi açılışını gerçekleştirdi.
Dernek binasının açılışını MKÜ Rektörü Şerafettin Canda ile Armutlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı …….. Nurlu yaptı.
Rektör Canda, açılışta yaptığı konuşmada, HASAD’ın yeni yerinde büyük projelere imza atacağına inandığını söyledi, başarılarının devamını diledi, sanatın ve sanatçının önemine dikkat çekti.
HASAD başkanı Sedat Doğan da yaptığı konuşmada, derneklerinin yeni yerinde bu açılış gününde kendilerini yalnız bırakmayan konuklara teşekkür etti ve şunları dile getirdi: “Bizler Hatay Amatör Sanatçılar Derneği olarak istedik ki, sanatın çeşitli alanlarında etkinlikler yapabileceğimiz, sanatseverlerle buluşabileceğimiz ve üretim yapabileceğimiz bir yerimiz olsun. Amacımız başta Antakya olmak üzere bölgemizde sanatsal faaliyetler ile adını duyuran bir dernek olabilmek. Yapacağımız çeşitli sanatsal etkinlikler ile 7’den 77’ye her kesimi hayatın karmaşasından biraz olsun uzaklaştırarak sanatla nefes almalarını sağlamak. Yaklaşık 10 yıldır faaliyette olan derneğimiz yeni yerine taşınmakla yeni bir oluşumun içine girmiş bulunuyor. Bu oluşumda ki hedefimiz toplum adına daha çok üretmek, sanatsal faaliyetlerle adımızı daha çok duyurmak ve belki de en önemlisi toplumda sanatsever bireylerin yetişmesine önem verip destek olmak. İnanıyoruz ki ne kadar çok insanımızı sanatın herhangi bir dalı ile buluşturursak toplum da o derece gelişir, güzelleşir ve çağdaş bir toplum olma yolunda ilerler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sanatsız kalan toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir deyişine yürekten inanıyor ve hepinizin katkısı ile hayat damarımızın kopmaması adına açılışımıza katılarak verdiğiniz desteğe şükranlarımı sunar sanat dolu yarınlar dilerim.”
Başarılı oyuncu ve tiyatro yönetmeni Vecdi Koçak da açılışta yaptığı konuşmada, Sanatçıların mutluluk ve kardeşlik dağıttığını söyledi, HASAD’ın da gittikçe büyüyen çizgisiyle, insanların kardeşçe mutlu olması için çaba sarf edeceğini vurguladı.

Hiç yorum yok: