19.12.2008

Alaz Edebiyat Dergisi

Alaz Edebiyat Dergisi - her alazdan bir şiir doğar
Yıl 2, Sayı 8Aralık 2008,Ocak, Şubat 2009
Her Mevsime Bir AlazAlaz'ın 8. sayısında Kıbrıslı şair Fikret Demirağ ile söyleşimiz yeralıyor.
"Aslında yalnız 'Akdeniz'in dalgaları'nı değil, bütün bir hayatıdinleyerek yazıyorum şiirimi. Yaşadıklarımızın 'ruhu'na ve kendi ruhyaralarıma yoğunlaşarak... Önümüzden akıp geçen hayat adlı sudan'kalıcı' olanı yakalamaya çalışarak... 'Yaralı Kıbrıslı' ya da 'Yaralıinsan' olmaktan anladığım böyle bir şey. Geçmişte Kıbrıs'tayaşananlar tam bir trajediydi ve hepimizde derin izlerini bıraktı.Yaşanan travma kolay kolay atlatılacak gibi değil. Hoş, dünyanınbugünkü genel görünümü ve hele gezegenimizin sürüklenmekte olduğuküresel felaketin yanında bizimkine solda sıfır bile denebilir. Amagene de, herkesin halinden gene herkesin kendisi anlar. Benimgibilerini bir de şiiri anlar. Kıbrıs Trajedisi'nin beni nasıletkilediğinin en kapsamlı içi dolu yanıtı şiirlerimdir (ya da,şiirlerimdedir)." diyor Fikret Demirağ.Dosya konumuz "Türkçe'nin ulusal onuru Nâzım Hikmet" .
Yazılar: M.Sadık Kırımlı, Seçil Özcan, Ömer Akşahan, Zübeyde S.Turanve M.Mahzun DoğanDeneme, öykü, kitap tanıtım yazıları: "Bir delta Attila İlhan, CevdetYüceer, "Sesim kan kaybediyor" İlker İşgören, "Sanki yalnız" Hülya DenizÜnal ,"Issızlıkta" Metin Soydeveli ,"Kuşlar" Gönül Çatalcalı, "Bir şeyinsıfırlandığı hal, onun nü halidir" Tuğrul Asi Balkar.
Şiirler: Nihat Behram, Fikret Demirağ, Nefise Karataş, Dinçer Sezgin,Ahmet Günbaş, Mehmet Atilla, İhsan Topçu, Volkan Şenkal, Baki Yiğit,Osman S.Erkekli, Bülent Güldal, Hakan Cem, Perihan Baykal, MustafaE.Kılıç, Ahmet Uysal, Duygu K.Aksoy, Atila Er, Hakan Kartal, DidemGülçin Erdem ve Fatih Yavuzçiçek .Genç Kalemler: Ömür Özçetin, Can Sever ve Melda Karyelioğlu.Karikatür: Kemal UrgençBulunduğunuz şehirdeki kitapevlerinden ALAZ'ın 8. sayısını alabilirsiniz.
ALAZ yine 40 sayfa, yine 2YTL.
Alaz'a ulaşamadığınız zamanlarda alazdergi@hotmail.com'dan bilgi alabilirsiniz.
Abone Koşulları: 6 Sayı - 10 YTLPosta Çeki Hesap No: Emine Ömer adına, 5345863Ürün göndermek için yazışma adresimiz;alazdergi@hotmail.comalazdergi@mynet.com"Genç Kalemler" sayfamızda, ilköğretim ve lise öğrencilerinindeneme, şiir veya öykülerini yayımlıyoruz."ALAZ " yeni seslerin sesi olmaya devam ediyor...
İletişim Adresi : PK.25 Karşıyaka/İzmirE-Posta: alazdergi@mynet.com

Hiç yorum yok: