17.12.2007

Hatay'da 2 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Antakya'da Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay Temsilciliği, küresel ısınmanın önüne geçmek için 2 bin fidan dikti.
Antakya'nın Ballıöz Köyünde fidan dikimi için kazma küreklerle çalışan sendika üyeleri ve vatandaşlara çocuklar da destek verdi. Minik çocuklar ellerine kaptıkları fidanları aileleriyle birlikte toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadı.

BASK Hatay Temsilcisi Metin Yılmaz fidan dikiminde yaptığı açıklamada, "Bask tarihi ve toplumsal görevi yerine getirdi.Yılmaz yaptığı konuşmada,Bu mücadeleye gönül veren arkadaşlarım, bizimle beraber üşenmeden geleceğimiz için rahatlarını bozarak aramıza katılan kıymetli misafirlerimiz,siz cefakar değerli basın mensubu arkadaşlarımız ve en sevimli geleceğimiz olan yavrularımız bu anlamlı günde bu anlamda buraya geldiğiniz için hepiniz hoş geldiniz. Farklı bir sendikacılık çizgisinde yürüttüğümüz çalışmalarımıza bu kez 2000 fidanı sizlerle birlikte toprakla buluşturmayı planladık. Son yıllarda küresel ısınmanın ayyuka çıktığı günümüzde, kuraklık ve çölleşme toplum olarak Ülkemizi, yaşadığımız şehir olarak da Antakya’mızı kara kara düşündürüyor. Bir yandan yaz döneminde cayır cayır yanan 500 hektarın üzerindeki ormanlık alanlarımızın acısını ve üzüntüsünü yüreğimizden henüz atmış değiliz. Ağlayıp karalar bağlama yerine icraat yapmanın doğru olacağı kanaatindeyiz.Bu bugün,burada çocuklarımızla beraber gelerek hem onlara ağaç sevgisini vermiş oluyoruz hem de tarihi görevimizi yerine getirmiş oluyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: