5.06.2009

ŞEHİR’İN MAYIS-HAZİRAN 2009 SAYISI ÇIKTI...

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Mayıs-Haziran 2009 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Mayıs-Haziran 2009 tarihli baskısıyla 46. sayısına ulaştı.
28 sayfalık dergide; Mehmet Sadık Kırımlı “Tanzimat Sonrası Türk Şiirinde Kırılma Dönemleri” başlıklı yazısında, Tanzimat Hareketiyle başlayan ve onun getirdiği gelişmelerin edebiyatımıza yansıdığını ve gerekli ivmeler kazandırdığını, bu dönem sonrasında Türk şiirinde yaşanan kırılmaları ortaya koyuyor.
Ömer Kemiksiz “Sait Faik’in Balıkçıları” başlıklı yazısında Ünlü öykücü Abasıyanık’ın öykülerindeki balıkçıları ve onların iç dünyalarını ele alıyor.
Hasan Efe ise 1970 Kuşağının ünlü eleştirmen yazarı Mehmet Yaşar Bilen’in “Edebiyat İzinde” isimli kitabını yeniden günyüzüne çıkarıyor. Hamit Kalyoncu, İ.Behçet Kalaycı’yı anlattığı “Behçet Bey’in Bahçesindeki Nar Ağacı” başlıklı yazısıyla 1955-1960’lı yıllara götürüyor okuyucuyu.
Ahmet Uysal “Tuttuğunuz Aşk Olsun”, Burhan Günel “Keklik Pınarı Günlüğü-9”, Nefise Karataş “Nöbetçi Hemşire”, Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden Günlükler- Nisan 2009”, Hasan Akarsu “Postmodernizm Sanatın Sonu mu”, Erhan Tığlı “Nedir Şiir”, Erdal Atıcı da “Zonguldak Ereğli’de 17 Nisan” başlıklı gezi-anı-anlatı yazısı ile yer alıyor.
Dergide, Baki Yiğit’in çevirisiyle ABD’li Şair Adrienne Rich’in
şiiri yer alıyor.
Dergiye, Nermin Gürbüz “Yumru(k)”, M.Sinan Karadeniz de “Esenlik yolcusu” isimli öyküleriyle katkı koyuyor.
Bu sayının şairleri ve eserlerinin başlıkları şöyle: Mehmet Aydın “Gençlik Esintileri”, Azerbaycan’lı şair Aysel Nesirzade “Uyğun Gelmez Qafiye”, Sabahattin Yalkın “Var mı”, Hamit Kalyoncu “Susku”, Mevlüt Kaplan “Mumcular Ölmez”, Mithat Yaban “Güller Açar Mı”, Aydan Yalçın “Sızı”, Aslıhan Tüylüoğlu “Şudurbat”, Ahmet Uysal “Sevdiğimiz Kadınlar”, A.Uğur Olgar “Ağıt Bitimleri”, Bülent Güldal “Sözün Yalın Hali”, Asım Öztürk “Ben Unutmuşum”, S. Salih Gör “Lale-Gül Ömrüm”, İhsan Topçu “Yüzgörümlüğü İster”, Nuri Dağdelen “Çırak”, Müslüm Danaoğlu “Naftalin”, Utku Kaygusuz “Kuşları Beklemek”, M.Hıfzı Aksoy “Çınar Ağacı”, İlker Gören “Yavaşlayan Sözlerle”, Gazanfer Eryüksel “Doğu Batı Divanı”, Atilla Er “Pusuya Düşen İmge”, Uygur Orhan “Atlar Eskiyor Bir Bellekte”, Ersan Erçelik “Hayat Öpücüğünden”, Fatma Aras “Boşluğun İfadesi” ve İbrahim Tığ “Ev İçleri” şiirleriyle, şiir tadında bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını.
Derginin Sahipliğini Naci Tığ, Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ yapıyor. Şehir’in iletişim adresi:ibrahimtig@gmail.com

Hiç yorum yok: