2.09.2009

Mülkiyeliler Birliği Makale Yarışması

Son katılım tarihi 20 EKİM 2009
NASIL BİR MÜLKİYE, NASIL BİR TOPLUM ? KENDİ ÜTOPYANIZI KURUN. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi – Mülkiye’nin kuruluşunun 150. Yılında gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler kapsamında tüm Mülkiye camiasına yönelik bir makale yarışması düzenlenmiştir. 150. Yıl Organizasyon Komitesi olarak Mülkiyeli olan herkesi bu zengin ve sınırsız konuda üretmeye ve düşüncelerini paylaşmaya davet ediyoruz.
Konu
“Nasıl Bir Mülkiye, Nasıl Bir Toplum? – Kendi Ütopyanızı Kurun”
Katılım Şartları
Yarışma, mezun ya da öğrenci olan tüm Mülkiyelilerin katılımına açıktır. Farklı bir toplum düşünmenin ve düşlemenin gerekliliği inancıyla sınırı olmayan bu konu belirlenmiştir. Daha güzel bir dünya için hepimizi heyecanlandıracak ideallerin ve hayallerin yaşamsal önemine dikkat çekmek istiyoruz. Toplumların tarihsel süreçlerinin belli dönüm noktalarında daha fazla düşünmeye, düşlemeye ihtiyacı olduğunu hatırlatıyoruz. Ütopyalar gerçeğin sorgulanması olduğu kadar geleceğin kurgulanmasıdır da. Düşünce özgürlüğü kadar düşleme özgürlüğüne de sahip çıkmalıyız. Mülkiye camiasını, düşleme özgürlüğü ve gücünü kullanarak üretmeye ve paylaşmaya davet ediyoruz.
Katılımcıların kendi özgün çalışması olan makaleler, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır. Gönderilen makaleler iade edilmeyecektir. Bu makalelerin kitap, dergi ve internet ortamında yayınlama hakkı A.Ü. SBF Dekanlığı’na ve Mülkiyeliler Birliği’ne aittir.
Yazım Kuralları
Makalelerin 12 punto, Times New Roman yazı karakteri ve 1,5 satır aralığı ile yazılmış olması ve en az 3000 sözcük en fazla 8000 sözcükten oluşması gerekir.
Seçici Kurul
Ruşen KELEŞ, Korkut BORATAV, Ayla KUTLU, Alaaddin ŞENEL, Ayhan YALÇINKAYA
Başvuru
Başvurular 20 Ekim 2009 tarihinde sona erecektir. Mezuniyet yılı ve bölümü katılımcılar tarafından belirtilmelidir. Öğrenciler fakülte numaralarını ve bölümlerini belirteceklerdir. Bu tarihe kadar yarışmacıların makalelerini bildirilen adreslere göndermeleri gerekmektedir. Elden teslim ederek, posta yolu ile veya e-mail ile başvuru yapılabilir.
Ödüller
Birinci : 3.000 TL
İkinci : 2.000 TL
Üçüncü: 1.000 TL
Mansiyon : Kitap Seti
İletişim ve Teslim Adresi
150. Yıl Makale Yarışması Komitesi
Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi
Yüksel Caddesi Konur Sokak No: 1 06650 Çankaya / ANKARA
mulkiye_makaleyarismasi.150yil@yahoo.com Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Faaliyetlerle ilgili ayrıntılı bilgi için
www.mulkiye.org.tr

Hiç yorum yok: