27.11.2009

2010 YILI AYFER ÖNEYSAN ÇOCUK YAZINI ÖDÜLÜ ŞARTNAMESİ

KANGURU Yayınları, çocuk yazınına ve çocuk tiyatrosuna uzun yıllar emek vermiş olan Ayfer ÖNEYSAN adına, her yıl çocuk yazınının değişik dallarında verilmek üzere AYFER ÖNEYSAN ÇOCUK YAZINI ÖDÜLÜ düzenleme kararı almıştır.
AMAÇLAR: 1. Çocuk yazınımıza nitelikli ve estetik düzeyi yüksek yeni yapıtlar kazandırmak. 2. Bu yapıtlar yoluyla dil ve edebiyatın güzelliklerini çocuk okurlara sezdirerek, onların sanatsal ve yazınsal beğenilerini geliştirmek; yaratıcılıklarını ve düşsel ufuklarını genişletmek. 3. Dile gösterilecek özen aracılığıyla çocukların dil gelişimlerine katkıda bulunmak. 4. Çocuk yazınımıza yeni yazarlar kazandırmak.
KATILIM KOŞULLARI:
1. AYFER ÖNEYSAN ÇOCUK YAZINI ÖDÜLÜ bu yıl Çocuk Öyküsü dalında verilecektir. Yapıtlar 8-12 yaş grubuna yönelik olacaktır. 2. Ödüllere, amatör ve profesyonel bütün yazarlar ve konuya ilgi duyan 18 yaş üstü herkes katılabilir. 3. Daha önce herhangi bir ödül almış ya da herhangi bir biçimde yayımlanmış yapıtlar ödüllere katılamazlar. 4- Ödüle en az 30, en çok 50 (A4) sayfasından oluşan ve Times New Roman 12 yazı stili ve boyutuyla, çift aralıklı olarak bilgisayarda yazılmış bir Öykü Dosyası ile katılmak şarttır. Dosyada birden çok öykü yer almalıdır. 5. Ödüle katılmak için, ödüle katılanın adı soyadı, telefonları, adresi, özgeçmiş bilgileri, bir adet fotoğrafı, yapıtın bir adet CD ve metnin ciltlenmiş dosya şeklinde 5 adet kopyası da gereklidir. 6. Yapıtların özgün olması şarttır. Herhangi bir biçimde alıntı ya da benzerlikler taşımamalıdır. YAPITLARIN TESLİMİ: 1. Son katılım tarihi 28.02.2010'dur. Bu tarihten sonra gelecek yapıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Kargo ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
2. Dosyaların yollanacağı adres: KANGURU Yayınları Konur Sokak 8/8 Kızılay-ANKARA 3. Dosyalar elden teslim edilebilir, kargo ya da iadeli taahhütlü posta ile ulaştırılabilir.
ÖDÜL SONUÇLARI ve ÖDÜLLER: Ödül sonuçları 17-25 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TÜYAP İzmir Kitap Fuarı'nda, bir törenle açıklanacaktır. Ödüle katılan yapıtlar arasından sadece bir dosyaya 1. Ödülü verilecektir. Seçici kurul gerekli görürse ayrıca özendirme ödülü de verilecektir. Dereceye giren yapıtlar Kanguru Yayınları tarafından birer kitap halinde yayımlanacaktır. Ödül alan kitaplar en geç 15.09. 2010 tarihinde yayımlanacaktır. Yapıtlar 1000 (Bin) adet basılacak ve yazarlarına %15 telif üzerinden 150 (Yüz elli) kitap verilecektir.
ÖDÜL JÜRİSİ: Doç Dr. Medine SİVRİ Aydın ŞİMŞEK Özlem SEZER Asuman PORTAKAL Emel KÜÇÜK Buğra BALKAN (İlköğretim Okulu Öğrencisi, 12 Yaş)

Hiç yorum yok: