13.11.2009

ŞEHİR’İN 50. SAYISI ÇIKTI...



Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir 50. sayısına ulaştı.
Günlük Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Kasım 2009 tarihli baskısıyla 50. sayısına ulaştı.
28 sayfalık dergide; Mehmet Sadık Kırımlı “Edebiyatımızda Aşık Geleneği ve Şeyh Bedrettin Olayı” başlıklı yazısıyla, Türk Halk Edebiyatında Aşık Geleneği denince, Türk Kültür varlığının önemli bir bölümünün akla geldiğini ileri sürüyor., Ahmet Uysal “Bu Kitap Onların Olsun”” başlıklı yazısıyla kültür ve sanat etkinlikleri, dergiler ve Perihan Baykal’ın şiirine değiniyor., Müslim Çelik ise “Gülibrişim Ağacının Çiçeği” başlıklı yazısında, Egemen Berköz’ün şiirini konu edinirken, Oğuz Tümbaş da yıllar öncesinin önemli bir sanat olayı olan “Oluşum Dergisi”nin kurucusu Fahrünnisa Kadıbeşegil’in aramızdan ayrılışını anlatarak, 128 sayılık Oluşum’larıyla sevilesi, anılası bir yaşam bıraktığına değiniyor.
Dergide, Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden Günlükler”i, Bülent Güldal “Şiirler, Şairler, Kitaplar-15”, Savaş Ünlü de “Mevlüt Kaplan Ödülleri”ne, Abdülkadir Güler’in “Mehmet Aydın’la Riga’da Bir Yolculuk”, Erhan Tığlı’nın “Aşkım” başlıklı yazılarına yer veriliyor.
Dergide ayrıca, Onur Aslan’ın Ruşen Ergün’le yaptığı söyleşi, Hasan Akarsu “Mehmet Gözen’in Şiirleri: ‘Sen’” ve Müslüm Danaoğlu’nun “Yapayalnız Bir Şair:M. Mahzun Doğan” başlıklı yazılarıyla bunların kitaplarını tanıtıyorlar.
Dergiye Baki Yiğit, Ahmet Ada ile Abdülkadir Bulut’un İngilizce’ye çevirdiği şiirleriyle katkı koyuyor.
Derginin şairleri; İhsan Topçu “Ah Benim O Eski Yüzüm”, Perihan Baykal “Kıtlama”, A.Yılmaz Tuncer “Denizin”, Mithat Yaban “Işık Taşıdım”, Tahsin Şentürk “Umut”, A. Zeki Muslu “Bozkır Baharı”, Mehmet Rayman “Kederim”, F.Türk Kuşkaya “Bahar Güzü Yaşıyor”, Uygur Orhan “Üç Boyutlu Kalemler”, Abdullah Şanal “Milenyum Şarkıları”, Azeri Şair Celil Cavanşir Yurdseven “İsrail Esgerlerine/Canım Anneme/Gül” ,Süheyla Taşçıer “Yangın”, Fatma Aras “Kendinden Kopuş”, Gürkal Gençay “Gitmeden Önce: Elveda”, İbrahim tığ “Yıkımlar” ve Ercan Babür “Kor Uyağı” isimli şiirleriyle, şiir tadında bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını.
Derginin Sahipliğini Naci Tığ, Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ yapıyor.
Şehir’in iletişim adresi:ibrahimtig@gmail.com

Hiç yorum yok: