26.10.2007

Rice’a ‘kanlı’ protesto



ABD’de Kod Pembe: Barış Kadınları üyesi bir kadın, kırmızıya boyadığı ellerini Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın yüzüne doğru sallayarak “Ellerinde kan var Rice” diye bağırdı.



NTV-MSNBC VE AJANSLAR

WASHINGTON - Protesto, Rice’ın, Ortadoğu politikası konusundaki Dış İlişkiler Komitesi oturumuna katılmak üzere Temsilciler Meclisi toplantı odasına girdiği sırada yapıldı. Irak Savaşı karşıtı kadın derneklerinin kurduğu ‘Kod Pembe: Barış Kadınları’ kuruluşu üyesi bir kadın, ‘kanlı’ elini Rice’a salladı ve ABD’nin Ortadoğu politikasına atfen “Ellerinde kan var Rice” diye bağırdı. Rice bu protesto karşısında dondu. Adının Desiree Sairooz olduğu öğrenilen kadın kırmızı boyalı elleriyle Rice’ı sarmaya çalışırken bir yandan da konuşmayı sürdürdü: Suçlusun! Ellerin kanlı!

Duruma ilk müdahaleyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tom Lantos yaptı. Lantos, protestocu kadının Rice’ın başının üstündeki elini tuttu; “Dışarı!” diye bağırdı. Lantos, salondaki ‘Kod Pembe: Barış Kadınları’nın tüm üyelerinin derhal dışarı çıkarılmasını istedi.


Kaynak : www.ntvmsnbc.com

LİNK : http://ntvmsnbc.com/news/424126.asp

Hiç yorum yok: